hits

Photo by Marianne

-Foto / Reise / Hytteliv / Interiør / Mat -
 • 23.08.2017
 • Budapest

  I begynnelsen av årets sommerferie var vi på en tur til Ungarns hovedstad Budapest:-) Opprinnelig var Budapest to byer på hver sin side av Donau, Buda og Pest. De ble slått sammen i 1873. Budapest er en vakker kulturby hvor det er mye å se og oppleve. På Buda-siden ligger den gamle bydelen med smale smug, bratte bakker og godt bevart arkitektur. Pest er byens forretningsstrøk med brede boulevarder, teatere og muséer. Ti vakre broer lenker sammen bydelene.

  Her ser dere den enorme parlamentsbygningen fotografert fra Buda siden. Dette er Ungarns største bygning. Her samles nasjonalforsamlingen og her oppbevares kong Stefans kronjuveler.

  Den vakre Mattiaskirken som ligger i Slottsdistriktet.

  Her ser dere et bilde av eldstedatter Andrea og hennes bestefar. I bakgrunnen sees Fiskerbastionen. Bastionen ble bygd som utsiktspunkt i 1905. Navnet på bastionen er hentet fra et laug fiskere som i middelalderen var ansvarlige for å forsvare denne delen av slottsmuren. Herfra er det en fantastisk utsikt over Budapest:-)

  Har tar jeg og døtrene, Andrea og Maria, en velfortjent pause ved Fiskerbastionen:-) Det blir mye gåing når man er på storbyferie.

  Her ser dere en av de mange vakre broene over Donau:-)

  Kveldsstemning ved Donau:-) Det er nok av fristende restauranter å sette seg ned ved.

  Utsikt mot det kongelige palasset. I dag rommer palasset to viktige museer, nasjonalbiblioteket og en mengde statuer og monumenter.

  Vi var utrolig heldige med været og fikk med oss mye på disse dagene. Severdigheter, spa, god mat og drikke og selvsagt også litt shopping. Budapest er en utrolig vakker by som vi helt klart skal besøke igjen:-)

  Har noen av dere vært i Budapest?

  #foto #reise #storby #storbyferie #ungarn #budapest #ferie

 • 17.08.2017
 • Howth

  I påskeferien var vi en tur i Irlands hovedstad Dublin. En av dagene tok vi turen ut til den lille byen Howth som ligger en halvtimes togtur nord for Dublin. Dette er virkelig en liten perle av en by som er verdt et besøk:-)

  #irland #dublin #howth #reise #reiser #ferie #klipper #foto

  Har dere vært i Irland?

  Om meg

  Marianne

  Velkommen til bloggen min! Her vil jeg dele noen av bildene mine med dere. Friluftsliv sommer som vinter vil stå i fokus. Er også veldig glad i å reise, både i utlandet og i vårt vakre land.

  Søk i bloggen

  Kategorier  Arkiv
  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no