Photo by Marianne

-Foto / Reise / Hytteliv / Interiør / Mat -
  • 22.10.2017
  • Oktober

    Høsten er en fin tid og noe som hører med er å lage eplekake av de gode norske eplene:-)

    Her får dere oppskriften jeg pleier å bruke:

    150 gram smør

    150 gram sukker, røres hvitt

    Ha i 2 egg, ett og ett av gangen

    Til slutt 150 gram siktet mel

    Halvparten av deigen fordeles i en ildfast paiform

    4 store epler skrelles og legges i spiral i formen

    Strø over kanel, 50 gram hakkede mandler og rosiner

    Resten av deigen fordeles med skje på toppen

    Stekes  på ca 175 grader i 45 min - 1 time

    Serveres med pisket krem:-)

  • 24.08.2017
  • Rognebærgele

    Det er masse rognebær i skogen nå. Tenkte jeg skulle plukke noen en dag og lage litt rognebærgele:-)

     

     -

    Rognebærgele med epler

    Ingredienser:

    Ca 5 dl rognebær

    1 l vann

    3 epler

    200 gr sukker

    En plate gelatin. (Her kan du øke mengden ettersom hvor stiv gele du måte ønske).

    Slik gjør du:

    Rens bærene for kvist og blader.

    Kok opp vann med rognebærene og eplebiter.

    Etter 30 minutters småkoking siler du blandingen gjennom et rent kjøkkenhåndkle.

    Tilsett sukker.

    Bløt opp en plate gelatin og rør inn.

    Hell bandingen på kokte glass.

    #foto #natur #matfranaturen #rognebær #rognebærgele

  • 22.08.2017
  • Spaghetti Bolognese

    Det er ofte vanskelig å finne ut hva man skal ha til middag og det skal gjerne være både raskt og enkelt. I dag skal dere få oppskrift på en veldig god og enkel Spaghetti Bolognese:-)

    Dette trenger du:

    1 løk

    2 fedd hvitløk

    1 pakke bacon

    500 gram karbonadedeig

    2 bokser hermetiske cherrytomater

    Ca 0,5 dl vann

    1 ts sukker

    Oksefond 1 geleterning

    Balsmicoeddik

    Salt og pepper

    Frisk basilikum

    Parmesanost

     

    Slik gjør du det:

    Start med å hakke opp løk, hvitløk og bacon. Fres bacon i stekepannen, før du tilsetter løk og hvitløk.

    Tilsett så karbonadedeigen og gjennomstek denne. Ha oppi boksene med cherrytomat, oksefond, balsamicoeddik, sukker og litt vann. La det hele småkoke.

    Smak til med salt og pepper. Finhakk frisk basilikum som du tar oppi.

    Kok den pastaen du ønsker og server bolognesen med frisk basilikum og revet parmesan på toppen.

    #middag #matoppskrift #spaghetti #middagstips

    God middag!

  • 14.08.2017
  • Monday morning

    Det var ikke en veldig god følelse når vekkerklokken ringte i dag, men det er bare å komme seg avsted på jobb. Jeg er glad for at jeg har en jobb jeg trives med i alle fall:-) Dagens frokost ble en bringebærsmoothie:-)

    Ønsker dere alle en fin mandag!

    #foto #frokost #smoothie #bringebær #hverdag

  • 08.08.2017
  • Nyper

    Rundt hytta i Stavern har jeg fotografert disse nypene. Nyper er stappfulle av vitaminer og antioksidanter, så hvorfor ikke plukke noen?

    Oppskrift på Nypemarmelade:

    5oo gram nyper - 3 dl vann - 400 gram sukker - saften av en sitron

    Plukk nypene fullmodne, røde og faste. Del de i to og rens de for frø. Kok nypene i vann i 15-20 minutter. Ta de opp og del i mindre biter. Tilsett sukker i vannet og kok opp. Ha i nypene og sitronsaften. Kok de møre, ca 35 minutter. Fyll marmeladen på rene glass, avkjøl og sett på lokk.

    #natur #nyper #marmelade #matfranaturen #naturensspiskammer

     

    Om meg

    Marianne

    Velkommen til bloggen min! Jeg er glad i å fotografere og her på bloggen vil jeg dele noen av bildene mine med dere. Jeg er gift og har to herlige jenter på 17 og 22 år. En liten Pomeraniangutt hører også til i familien. Fritiden tilbringes ofte på hyttetur:-) Er også veldig glad i å reise, både i utlandet og i vårt vakre land. Koselig om du legger igjen et spor etter deg, så kan jeg finne din blogg også:-)

    Søk i bloggen

    Kategorier



    Arkiv




    Bloggdesign

    Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no